Een DDos-aanval

Wat te doen bij een DDos-aanval?

In deze blog gaan we jou uitleggen wat een DDos-aanval is, wat risico gevallen zijn en hoe je een dergelijke aanval kunt voorkomen.

Wat is een DDos-aanval?

Als eerste gaan we uitleggen waar Ddos voor staat. Dit staat namelijk voor 'distributed denial of service'. Met zo'n aanval worden computers of netwerken overladen met internetverkeer waardoor dat een server het gewoonweg niet meer aan kan om alles te regelen. Websites kunnen op deze manier onbruikbaar worden, waardoor bedrijven een flinke schade kunnen oplopen doordat ze geen klanten kunnen helpen via hun website. Het kan ook voorkomen dat cybercriminelen zulke bedrijven afpersen met een dreiging van een DDos-aanval. Het bedrijf krijgt dan meestal alleen de optie om een aanval af te kopen.

Tijdens een DDos-aanval worden meestal botnets gebruikt. Botnets zijn netwerken van elektronica die verbonden zijn met het internet en besmet zijn met allerlei besmet of kwaadaardige software. Zo kan iemand vanuit een centraal punt het gehele netwerk aansturen waardoor een aanval maken gemakkelijk is.

De risico gevallen

Deze aanvallen zijn over het algemeen gericht op bedrijven in de commerciële sector, banken en creditcardmaatschappijen. Een particuliere website is minder snel het doelwit, omdat hier dikwijls minder te halen valt. Naast het doel om geld te vergaren via een aanval, kan het ook zijn dat een DDos-aanval vanuit een idealistisch standpunt is uitgevoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan activisten die op deze manier hun ongenoegen of mening over willen laten komen.

Hoe voorkom je een dergelijke DDos-aanval?

Iedere aanval is anders, maar het is belangrijk dat je een goede beveiligingssoftware op je computer of netwerk hebt zitten en deze ook up-to-date houdt. 

Terug naar overzicht
Wachtwoord checkWachtwoord GeneratorWachtwoord HerstellerPhishingRansomware
Wissel je wachtwoord 2024 | Sitemap Gebruik van onze wachtwoord generator | Veelgestelde Vragen | Privacy & Disclaimer |